Reklam
tvTürk

DÜNYANIN KALBİ

Reklam

“Güvenli Okul’ projesinin mimarı, Eski Emniyet Müdürü ve CSG CEO’su Osman Öztürk’ün,  Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında açlık, yoksulluk, sağlık, iklim, çevre konularında belirlediği amaçları merkezine alan Dünyanın Kalbi isimli yeni kitabı çıktı. Öztürk kitapta, çocuklara dünyanın yaşanabilir bir yer olması için neler yapabileceklerini şiir dili ile anlattı.

Yeni kitabı hakkında bilgi veren Osman Öztürk, “şiirler ile çocukların akıl ve yüreklerine evrensel duyguları işleyerek geleceğimizin aydınlık çiçekleri olan çocuklarımıza sürdürülebilir kalkınma bilincini kazandırmak istedik. Şiirin duygusal ve eğitici gücüyle bu küresel çabaya katkıda bulunmak umut verici bir dünyanın kapılarını aralayacaktır. Bu kitap, sürdürülebilir kalkınma amaçlarının çocuklar tarafından öğrenilerek benimsenmesi ve içselleştirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Çocuklar bugünü ve geleceği ilgilendiren sorunlu alanlarla ilgili şiirlerle duygusal bir yolculuğa çıkarak sürdürülebilir kalkınma amaçlarını şimdiden öğreneceklerdir. Çocukların bu ilkeler çerçevesinde farkındalık kazanması daha yaşanabilir bir dünyanın temellerini inşa etmeyi kolaylaştıracaktır” dedi.

Öztürk’ün Doğan Egmont’dan çıkan , Ada ile Efe serisi kapsamında;

Ada ile Efe Depremde Güvende, Serviste Güvende, Şehirde Güvende, Doğada Güvende adlı kitapları bulunuyor. Öztürk, daha öncede “Güvenlik ve Değerler Serisi” yayımlamıştı.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ