Reklam
tvTürk

Budama atıkları yeniden toprağa kazandırılıyor

BUDAMA SEZONUNUN BAŞLAMASIYLA BİRLİKTE NİLÜFER BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ SİTE VE EVLERİN BAHÇELERİNDEN ÇIKAN BUDAMA ATIKLARINI TOPLAMAYA BAŞLADI.

  • Diğer
  • 19 Eylül 2019
  • 143 KEZ OKUNDU
Reklam

Budama sezonunun başlamasıyla birlikte Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri site ve evlerin bahçelerinden çıkan budama atıklarını toplamaya başladı. Peyzaj düzenlemelerinde kullanılan atıklar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce yeniden toprağa kazandırılarak işçilik ve zaman tasarrufu sağlıyor.

Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçedeki site ve bahçeli evlerden çıkan budama atıklarının toplanması için mesaiye başladı. Ekipler, budama atıklarının çevre sağlığına zarar vermemesi ve görüntü kirliliğine sebep olmaması için tonlarca atığı ücretsiz olarak topluyor.

Her yıl düzenli olarak budama atıklarını toplayan Nilüfer Belediyesi, sadece geçtiğimiz yıl ilçe genelinde ücretsiz olarak 4185 ton budama atığı topladı. Budama ve tadilat atıklarının toplanması gibi hizmetlerin belediyelerin asli görevleri arasında olmadığını kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Örnek gösterilen belediyecilik hizmetlerimizi mevcut personelimizle, kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanarak Nilüfer’i daha yeşil ve daha sağlıklı bir ilçe haline getirmek için tüm birimlerimizle özveri ile çalışıyoruz” dedi. Toplanan atıkların geri dönüşümü hakkında da bilgi veren Başkan Erdem, budama atıklarının yonga makinesinde değerlendirilerek küçük parçalara ayrıldığını ve sonrasında peyzaj çalışmalarında kullanarak geri dönüşümünün sağlandığını ifade etti. Erdem “Park, bahçe ve tretuvar alanlarımızda gerçekleştirdiğimiz bu peyzaj uygulamaları ile yabanî ot çıkışını engellemiş ve bitkilerin su ihtiyacını azalmış oluyoruz, böylece işçilik ve zamandan tasarruf ediyoruz” dedi.

Pazar günleri hariç haftanın her günü budama atıklarının toplanabilmesi için vatandaşların atıklarını, taşınabilir, araca yüklenebilir boyut ve ağırlıkta hazırlamaları ve 1 gün önceden bahçenin dışına çıkarıp 444 16 03 no’lu telefon numarasından kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ